tisdag 20 september 2022

Tisdagstrion-tre boktitlar som börjar på samma bokstav

 

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om tre titlar som börjar på samma bokstav. Jag valde bokstaven D.


Jag har valt "Diamant ögat" av Kate Quinn, "Döttrarna i Cornwall" av Fern Britton samt "Den oskyldige bedragerskan" av Johan Elfner.


Från baksidan;

Året är 1941 och i Odessa studerar den ensamstående mamman Mila Pavlitjenko historia och roar sig med sina vänner. Men när Tyskland invaderar Sovjetunnionen vänds hennes tillvaro uppochner. Hon lämnar allt och ansluter sig till Röda armén för att strida vid fronten. Det dröjer inte länge dörren hon förvandlas från en flitig student till en ökänd och fruktad prickskytt.

När nyheten om hennes trehundrade träff gör henne till en nationell hjältinna förs Kila från slagfälten till Amerika för en goodwill turné. Omtumlad anländer hon till Washington D.C., där hon oväntat blir vän med Eleanor Roosevelt. Men vistelsen tar tvärt slut när en gammal fiende dyker upp- och Mila tvingas slåss i vad som visar sig vara hennes livs viktigaste strid.
  

Från baksidan;

Gripande släktkrönika om mödrar och döttrar, livslång kärlek och en väl bevarad hemlighet. 

1918 Första världskriget är slut och Clara har klivit ombord på tåget som ska ta henne till Cornwall. Hennes fästman har stupat i strid och med sig till hans familj har hon en hemlighet som under inga omständigheter får avslöjas.

1939 Claras dotter Hanna lever en sorglös vardag i familjens hem i Cornwall, men när andra världskriget bryter ut förändras tillvaron i ett slag. Hon tar värvning med övertygelsen om att det är det enda rätta, men precis som hennes mamma tvingades göra inser hon snart att allt har ett pris.

Nutid Hannas dotter Caroline har alltid förutsatt att hon visste sanningen om sin bakgrund. När hon en dag tar emot en gammal koffert med minnessaker från två generationer inser hon att allt inte varit som hon trott.


Från baksidan;

"Jag vill skilja mig", hade Maria tänkt säga, men det blev: "Mera kaffe?"

Maria och Jan har varit gifta i många år. Nu vill Maria göra sig fri från den själviske Jan och den instängda, ytliga liv de lever i London där karriär och pengar styr. Hon har levt i skuggan av Jan tillräckligt länge och.är trött på hans yviga liv med sprit och otrohet. Men hur ska hon bryta upp?

Jan har egna planer angående deras fortsätta äktenskap och planerar en sista "semester" för dem, en semester med oväntad utgång. Det blir upptakten på en serie händelser som tar oss från Verbier och London till Portugals vilda kust och en kamp mellan liv och död på yachten Portugals Pärla.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

9 kommentarer:

  1. Tack för tipsen. Har inte läst någon av dem.

    SvaraRadera
  2. har inte läst någon av dina tre, men jag känner till Kate Quinn

    SvaraRadera
  3. Diamantögat verkar riktigt bra!

    SvaraRadera
  4. Okänd trio för mig, men de låter intressanta alla tre.

    SvaraRadera
  5. På tal om Cornwall så blev prins William hertig av Cornwall när han blev tronföljare.

    SvaraRadera
  6. Har inte läst någon av dina böcker. Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  7. Tack för tipsen! Kände inte till någon av dessa tre.

    SvaraRadera

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...