måndag 11 april 2022

Ett bröllop att minnas

"Ett bröllop att minnas" av Katie Fforde, och utgiven av Pirat förlaget. Tre kvinnor möts av en slump på en tillställning. Beth, Lindy och Rachel är tre stycken singelkvinnor, som är helt olika som personer. De vill gärna ha en nystart i livet. De bor i en by i södra England, och de blir snabbt vänner. De beslutar att starta ett företag tillsammans, där de tänker hjälpa till att organisera budgetbröllop i vintagestil. Tillsammans har de olika talanger att erbjuda. När det uppstår problem, lyckas de hitta olika lösningar på problemet. Resultatet kan inte bli mer än fantastiskt. Men i kvinnornas liv fattas det ändå något. De vill också ha romantik och hitta kärleken. Men går männen som de blir förälskade i egentligen att lita på? 

Denna boken var ljuvlig. Både omslaget till boken och i innehåll. Den är så underbart romantisk. Författaren har skrivit 33 böcker och detta är den första jag läser av henne. Det kommer inte bli den sista. Jag har verkligen missat en fantastisk författare. Jag gillar de olika karaktärerna i boken och det är mysigt att få inblick i deras vardag, då de umgås och planerar de olika bröllopen. Uppstår det problem så löser de dem tillsammans. Den sammanhållningen de har i den lilla mysiga byn är fantastisk. Miljön är lantlig och känns välkomnande. Där hjälps man åt, och man stöttar varandra. Miljöbeskrivningarna är så underbara, vilket gör att man gärna skulle resa dit. Jag läser absolut mer än gärna mer av Katie Fforde. Gillar ni romantiska romaner, kan jag absolut rekomendera denna fina feelgood bakelse. Tycker ni om att läsa Jenny Colgarian och Lucy Diamond, får ni inte missa Katie Fforde. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Rachel tittade på medan Raff gjorde upp eld. Trots alla lager med kachmir och ylle kände hon sig lite frusen med sitt fuktiga hår, och trött efter det hårda dagsverke med att göra rent i bygdegården.

Raff gick noggrant tillväga, valde kvistar ur högen, mätte tjockleken och byggde en konstitution av pinnar och som han sedan lade grövre pinnar ovanpå. Det fachinerade henne.

"Har du en tändsticka?" frågade han.

Rachel hade en ask med extra långa franska tändstickor och en gaständare. Hon gav honom tändare. Tändstickorna var inte till för att användas, bara för estetiska syften. Hon såg på medan brasan började knastra och få liv, och det kändes som om det var världens första brasa. Fast riktigt skräpigt hade det blivit-Raff hade varit noga med vilken ved han valde men inte vad han tappade över hela hennes matta. Fast av någon anledning brydde hon sig inte om det. 

Ha  lade några fler vedträn, pillade med vredet under kaminen, som Rachel insåg att hon skulle bli tvungen att lära sig använda, och stängde luckorna. Brasan sprakade muntert.

"Med lite tur kan du öppna draget när du kommer hem och få liv i den igen." Han gjorde en liten paus. "Jag kan följa med in och hjälpa dig."

Hon blev genast på sin vakt. "Det kanske är bättre att jag gör det själv. Jag har sett hur du gör, jag borde komma ihåg."

Han log sitt sneda leende. "Vi får se. Kom nu så får du träffa min mamma."

Från baksidan;

VINTAGE BRÖLLOP, ROMANTIK OCH LYCKLIGA SLUT

Tre kvinnor träffas av en slump på en tillställning i den idylliska byn Chippingford i södra England. 

BETH bor i en lånad stuga i byn, har inget jobb och har därför lovat att organisera systerns bröllop-något hon är helt novis på.

LINDY är född och uppvuxen i Chippingford och lever ensam med sina små pojkar efter att deras pappa lämnat landet. Hennes passion är att sy, men när ska hon hinna det?

RACHEL är nyinflyttad i ett hus hon har inrett helt i vitt, på ett närmast tvångsmässigt sätt. Hon arbetar hemifrån som revisor, ett yrke som passar hennes behov av ordning och reda. Men något fattas ändå.

Tre kvinnor, som alla längtar efter en nystart i livet. De bestämmer sig för att gå samman och starta ett företag: de ska organisera budget bröllop i vintage stil. Snabbare än de kunnat ana hamnar kompanjonerna i hetluften, med panikbröllop, problemlösning-och egna romanser...Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kramizar Ninni

2 kommentarer:

  1. (ett sagobröllop med äldsta sonen i somras i ett slott, första gången jag sovit i ett slott :)

    SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...