tisdag 12 april 2022

Tisdagstrion-djur på omslaget

 

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man har som har djur på omslaget. Här kommer mina val; Equidae av Lovisa Wistrand, Annikas förråd-En ondskefull novellsamling av Florence Wetzels och Svinskytten av Getrud Hellbrand.


Från baksidan;
ÅR 2043. ÄVENTYR, FAROR OCH FÖRBJUDEN KÄRLEK I ETT DYSTOPISKT AFRIKA.

Afreya har alltid fascinerats av det farliga och trots att det är förbjudet gör hon allt för att få skymten av människor. Tillsammans med likasinnade bor hon i en by bland de ödsliga afrikanska bergen. Skyddad från faror och jägare tillbringar hon större delen av tiden i djurhamn och får inte lämna samhället. 

Är människor så hemska som alla påstår? Finns varjägare på riktigt? Hur skulle det kännas att leva i en människostad? Hon vill ut, upptäcka världen och uppleva äventyr.

När Afreya blir tillfångatagen av varjägaren Sover uppfylls hennes önskan, men inte alls på det sätt hon tänkt sig. Savanner, ödemark och mystiska djungler. Nu måste hon göra allt för att fly och ta sig hem igen. 

Men vad gör man när man utvecklar känslor för personen som leder en rakt mot döden?


Från baksidan;
En siameskatt med skrämmande krafter. En författare som är livrädd för sin litterära agent. En vind i gamla stan med ett mystiskt skåp. En dalahästfabrik med en dunkel hemlighet. 

Dessa läskigheter och mer hittar man i denna novellsamling som utspelar sig i Sverige. Det är bara att öppna dörren och kliva in i Annikas förråd...om du vågar. 

Från baksidan;
ARON LÄMNAR sitt gamla liv för att arbeta som viltvådare på ett säteri i Sörmlands skogar. Det dröjer inte länge innan han börjar ana att något hänt mannen som hade jobbet före honom.

Hästkiropraktorn som driver gården har en allvarlig sjukdom, och något underligt verkar pågå mellan honom och hans kvinnliga assistent. När Aron gör ett fasansfullt fynd bland höstlöven i skogen ställs allt på sin spets. 

Den unga Sonja Soliman har börjat på polishögskolan i Stockholm och hoppas det ska hjälpa henne att hantera sin våldsamma uppväxt. Me  när ödet låter fel personer mötas blir det upptakten till ett blodigt drama i de dimmiga höstskogarna.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramis Nina 

 

21 kommentarer:

 1. Känner igen alla tre, men har inte läst någon av dem.

  SvaraRadera
 2. Har inte läst någon av dina böcker.

  SvaraRadera
 3. Annikas förråd har jag läst och gillat :)

  SvaraRadera
 4. Tack för intressanta boktips. Fina omslag.

  SvaraRadera
 5. har inte läst någon av dina böcker och känner inte igen dem. men Gertrud Hellbrands namn känner jag till

  SvaraRadera
 6. Det låter som ena spännande romaner. Tack för tips!

  SvaraRadera
 7. Annikas förråd har jag hört talas om. De andra två är helt nya för mig.

  SvaraRadera
 8. Det var tre okända böcker för mig.

  SvaraRadera
 9. Annikas förråd verkar vara något för mig. tack för tips!

  SvaraRadera
 10. Helt nya böcker för mig. Tack för boktips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok spännande. Tack för besöket hos mig.

   Radera
 11. En ondskefull novellsamling låter inte så dumt!

  SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...