torsdag 18 augusti 2022

Hett i hyllan-Ramses evighetens tempel


Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagon tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? Fler finns här hos Bokföring enligt Monika.

Idag föll mitt val på "Ramses evighetens tempel" av Christian Jacq.

Från baksidan;

Den store Sethos är död. Ramses har förlorat sin får, Egypten sin ledare. Det är med blandade känslor Ramses ser på sin framtid som ny Farao. Vid sin sida har han visserligen sin älskade hustru Nefertari och sin mor Tuta. 

Men också fienderna finns nära: hans bror intrigerar för att komma till makten, och hans syster hyser också planer på att förgöra den unga faraon. Farligast är kanske magikern Ofir som infiltrerat i alla läger-för att överlista hans svarta magi krävs gudomliga krafter. 

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

3 kommentarer:

  1. Den tycker jag mig känna igen, men jag har inte läst den.

    SvaraRadera
  2. känner väl igen författarnamnet, men jag har inget läst av vederbörande. historiska romaner kan vara väldigt intressanta

    SvaraRadera
  3. Inget jag läst eller känner igen.

    SvaraRadera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...