tisdag 30 augusti 2022

Tisdagstrion- Tre böcker från länder som ligger intill varandra

 


Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka författare  man har som är från tre olika länder som gränsar till varandra.

Jag har valt "Plåster för brustna hjärtan" av Heidi Björnes Norge, "Min fars hemlighet" Sara Blaedel Danmark samt "Avgrunden" av Yrsa Sigurdadottir, Island.



Från baksidan;

EN VARM OCH UNDERHÅLLANDE ROMAN OM KÄRLEK OCH VÄNSKAPENS KRAFT

Förr sjöd det av liv i det vackra gamla huset på Strandvejen, men nu är Lillian ensam kvar. Hon sitter där med brutet ben, sörjer sin döde make och saknar vännerna som alla tycks ha funnit lyckan. En av dem brevbäraren Egorbert, är bra på krishantering och inser att de måste gripa in för att rädda Lillian.

Samtidigt dyker det upp fler människor som behöver hjälp. Frispråkiga men kuvade Diwata som äntligen brutit sig ur ett destruktivt förhållande, den glamorösa Sirkka och så hennes lillgamla son Kasper. Änn en gång fylls huset av heta diskussioner, höga skratt, liv och rörelse, vänskap och förälskelse.

Från baksidan;

NÄR ILKA JENSEN FÅR VETA ATT HENNES FAR DÖTT I USA OCH ATT HON ÄR OMNÄMD I HANS TESTAMENTE KOMMER NYHETEN SOM EN CHOCK.

Den 40-åriga skolfotografchefen har nämligen inte hört av honom sedan han stack från familjen när Ilka var sju år. Eftersom saknaden efter pappa har påverkat Ilka djupt beslutar hon sig för att resa till USA. Inte för att hon är intresserad av själva arvet, utan för att försöka få svar på sina frågor. Varför stack han bara och lät bli att höra av sig? Hur blev hans liv? Och vem var han egentligen?

Det blir dock mer komplicerat än Ilka förutsett. Hon tvingas reda upp den ekonomiska röra som hennes pappa lämnat efter sig och dras dessutom in i ett gammalt mordfall. Ilka måste också hantera pappans mycket skeptiska familj och det verkar som om hennes far har haft en hel del att dölja. Ilka är dock inte den som låter sig avvisas, hon börjar gräva i pappans förflutna.


Från baksidan;

Kallt mörker och isande spänning när Huldar och Freyja är tillbaka.

En ung, rik investerare hittas hängande i en snara på den gamla avrättningsplatsen Galgahraun -ett lava fält utanför Reykjavik. När kroppen tas ner blir det uppenbart att det inte rör sig om självmord. På mannens bröstkorg sitter en bit av en papperslapp med ett bleknat meddelande, fastnaglad med en spik.

Polisen Huldarskickas till den döde mannens lägenhet där han till sin förvånad hittar barnpsykologen Freya tillsammans med en fyraårig pojke som inte kan förklara varför han befinner sig där. Det enda han kan berätta om sig själv är sitt förnamn, och hans teckningar visar något högst oroväckande. 

Medan Huldar letar efter mördaren måste Freya gå till botten med pojkens bakgrund och hitta hans föräldrar-innan det är försent.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

1 kommentar:

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...