onsdag 3 augusti 2022

Regntider

"Regntider" av Per Lindskog utgiven av Belvida Bell förlag. Detta är den tredje delen i serien, jag har tyvärr inte läst de föregående delarna. Det har regnat i över två månader över Thiramaar. De börjar bli väldigt påfrestande, så trollkarlen Cornizendo får i uppdrag att göra något åt det envisa regnande. Han behöver därför kontakta regngudinnan, för att fråga vad som står på. I sin slitna trolldomsbok upptäcker han att mössen varit framme och förstört just den sidan. Han behöver därför göra en tidsresa till den tiden, då författaren till boken levde. Han räknar dock inte med att bli förälskad på kuppen. Det visar sig att boken inte är färdigskriven ännu, men han får besvärjelsen broderad på skjortan. Ska de äntligen lyckas stoppa det ihållande regnandet, och ska man även lyckas befria de bortrövad barnen, från Heborra.

Boken är skriven med en lättsam humor som jag gillar, men ändå blir det inte tramsigt. Den innehåller även väl avvägd allvar. I den här boken möter vi inte bara en helt ny värld med annorlunda platser, det finns också ett helt annorlunda folk. Kaldinierna kan tala med djuren, vilket är en väldigt trevlig egenhet, som jag blev lite avundsjuk på. Sedan räknar man ut tiden lite annorlunda också. Det finns också spännande gudar och gudinnor och drakar. Jag tyckte också om att författaren gav lite utrymme till Cornizendos mamma katt Olivia och hennes kattungar. Så gulligt. Jag blir imponerad av att man kan skapa en helt ny värld, som är väldigt trovärdigt beskriven. Det är nästan som om den finns på riktigt. Boken innehåller både spänning, romantik och magi. Slutet är jätte fint och helt oväntat. Boken får ❤❤❤❤❤/5. Jag vill också passa på att tacka för Ogdas te blandning, det var riktigt gott.

Mitt favoritställe ur boken;

32

Två vädervarv på ett grönglas 

I en glänta kom trollkarlen fram till ett litet hus av sten med ett tak av furuspån. Ogdas levande trädgård kom upp i hans tankar, som han haft nöjet att besöka vid åtskilliga tillfällen. Lika frodig växtlighet och lika prunkande rabatter och ett trädgårdsland med ett överdåd av grönsaker, rotfrukter och kryddväxter.

Mitt i trädgårdslandet låg en kvinna på knä och rensade ogräs. Hon var källan till den vackra sången. Trollkarlen stannade upp alldeles utanför den grind som var ingången till detta inbjudande ställe, och betraktade hänförd utsikten.

Kvinnan hade uppenbart inte märkt av hans närvaro, och han vägde osäkert fram och tillbaka från den ena foten till den andra, och visste inte hur han skulle agera. 

"Ursäkta....", sa han försynt, men kvinnan fortsatte sina sysslor och sin sång. Ljuvliga hårtestar följde hennes rörelser, gråsprängt i det mörka.

"Ursäkta mig", så han med lite högre röst, och kvinnan snodde hastigt runt och kom snabbt på fötter. Den fylliga bysten svarade, höfterna lika så, midjan distinkt, och kroppen som ett snapsglas. Hivers. Vackert, tänkte han, men det som tilltalade honom mest, eller fängslade kanske, nej trollband var nog det rätta ordet var leendet ihop med de grönblåa ögonen och kindernas form som blev tydligare då. Hur kan man vara så vacker men ändå till åren. Han ville andas in hennes väsen men det var väl olämpligt.

"Vad vill du?!" undrade hon misstänksamt. Cornizendo tappade målföret för några ögonblick. Egentligen hade han nog inte haft någon riktig uppfattning om Belvida Bells utseende. Men om det här var hon som stod framför honom mitt i trädgårdslandet iklädd en färggrann lång klänning som hon hade knutit upp i sidorna för att inte släpa i marken, var han minst sagt överväldigad.

Från baksidan;

Någonting är fel. Väldigt fel! Det har regnat mer eller mindre oavbrutet i mer än två månvarv över Thiramaar och trollkarlen Cornizendo tvingas ta till ovanliga grepp för att försöka lösa problemen. Det leder till nya spännande möten och oväntad hjälp från Elana. 

Samtidigt skickar Kaldiniernas övermagiker Ambarand två av sina mest betrodda, Kiona och Akim på ett hemligt uppdrag som rör gudarnas spira. De bortrövad barnen från Heborra sägs vara vid liv.

Ska Kintara och Andor hitta dem? Regntider  bjuder på tre sammanflätade historier, med humor, drama, spänning och kärlek.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Ninni

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...