söndag 18 februari 2024

Författarintervju - Isabella Lundberg

Denna författarintervju belyser Isabella Lundberg som jag inte heller har läst något av förut. Hon har gett ut "I regnet fanns du". Jag hoppas jag får möjlighet att läsa hennes böcker framöver. Tack Isabella för att du ville delta i min intervju! 

Fotograf; Angelika Nilsson

1. Hur många böcker har du skrivit?

Svar; Jag har skrivit klart fyra romaner, men har endast en roman utgiven och det är "I regnet fanns du". Till hösten kommer uppföljaren "Bland snöslask och juleljus" att ges ut och inför jul kommer jag att ge ut en adventskalender.

2. Vem är Isabella Lundberg? (Lite allmänt om dig själv).

Svar; Jag är en familjemänniska som tycker om att läsa, laga mat, se på filmer/serier, vara ute i naturen, dansa, hitta på äventyr, upptäcka saker och skriva berättelser som berör läsarna på något sätt.

3. Hur fick du idén till din debutroman?

Svar; Grundidén kom till mig efter att jag hade drabbats av ett missfall och till sist börjat undra om jag någonsin skulle få bli mamma. Resten av idéerna ploppade upp under skrivandets gång och resultatet blev en gripande berättelse som är tung på sina ställen, men som också är full av hopp, varma karaktärer och mysiga miljöer.

4. Hur gammal var du när du skrev din debutroman?

Svar; Min debutroman skev jag under år 2022, vilket betyder att jag var 27 år. Den boken är dock inte den första boken jag har skrivit.

5. Vad har du fått för respons av din omgivning?

Svar; Ja har fått jättefin respons. Speciellt från familjen (som är viktigast), men också från läsare, recensenter och media. Jag är verkligen lyckligt lottad!

6. Hur har livet förändrats sedan du började skriva?

Svar; Oj, vilken svår fråga! Jag började skriva när jag var väldigt liten, men tog tag i drömmen ordentligt för cirka fem år sedan och sedan dess har jag blivit betydligt mycket gladare. Jag mår bra av att skriva dagligen helt enkelt!

Fotograf; BLT

7. Var det lättare att skriva bok nr två?

Svar; Det blir lite enklare för varje bok jag skriver. Råmanusen behöver redigeras allt mindre och jag skriver allt fortare, men jag sätter också allt högre krav på mig själv. 

8. Skriver du på något nytt och berätta gärna lite om den?

Svar; Jag redigerar bok två i min serien "Vilsna hjärtan" som kommer att ges ut i mitten av oktober och så skriver jag på en adventskalender för vuxna som också kommer att ges ut i år. Båda berättelserna har jultema och jag ser så mycket fram emot att dela dem med er! 

9. Har du några andra intressen?

Svar; Wops! Jag tror att jag redan har råkat svara på den här frågan, men jag kan väl lägga till att jag tycker om att sova (speciellt nu när jag ammar dottern genom nätterna och ständigt lider av sömnbrist).

10. Har du något annat arbete förutom författare?

Svar; Ja, jag är utbildad inom internationellt företagande och marknadsföring, men arbetar just nu som försäkringsutredare.

11. Läser du mycket själv och i så fall vad?

Svar; Jag läser inte så mycket som jag skulle önska just nu, eftersom jag har så ont om egentid med två små barn, men jag lyssnar på desto fler ljudböcker. Jag är nog lite av en allätare, men oftast lyssnar jag på feelgood-romaner eller fantasy!

12. Hur ser det ut där du skriver?

Svar; Jag skriver nästan alltid i sängen eller i soffan för kontoret är överbelamrat med prylar och det är ändå inte lika bekvämt att sitta där.

13.  Har du någon speciell rutin du skriver efter? Tid på dagen eller när du kommer på något?

Svar; Min rutin är att skriva så fort jag får chansen, vilket oftast blir när barnen sover. Självklart gör jag annat vid de tillfällena ibland också, men oftast är det skrivandet jag prioriterar.

14. Har du något tips till den som vill börja skriva?

Svar; Mitt största tips är nog att inte ha för höga krav på sig själv från början. Ett råmanus är till för att redigeras! 

15. Vilket blir nästa steg? Har du någon dröm?

Svar; Mitt nästa steg är förhoppningsvis att gå ner i tid på mitt "dagjobb" så att jag får mer tid för skrivandet. Det blir dock inte aktuellt förrän efter min föräldraledighet. Drömmar har jag många, men den största författardrömmen är nog ändå att kunna leva på skrivandet.

16. Något citat du lever efter?

Svar; Hmm, jag tror faktiskt inte det, men jag tycker att det är viktigt att våga satsa på det man brinner för.

17. Vilken klassiker tycker du man ska läsa?

Svar; Jag tycker faktiskt inte att det finns någon bok som alla måste läsa. Jag tycker att det blir mycket bättre om alla får läsa de böcker som de vill läsa.


Tack Isabella för att du ville delta i min intervju! 

Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...