onsdag 28 februari 2024

Den perfekta maken

"Den perfekta maken" av Alexis Hall utgiven av Lovereads förlag. I den här boken förflyttar vi oss till London, där Lucien och Oliver har varit ett par i två år nu. När de träffades för två år sedan låtsades de först att vara ett par, men blev sedan kära på riktigt. Helt plötsligt lever de i ett stabilt förhållande, med allt vad det innebär. Runt omkring dem börjar deras vänner planera bröllop och gifta sig. När Luc är hederstärna för sin vän Bridget, träffar han på sitt ex som sålde ut honom till tidningarna. Även han ska gifta sig, med sin unge pojkvän, och bjuder Luc och Oliver på bröllopet. När de nu blir bjudna på det ena bröllopet efter det andra, funderar även Luc på om han ska hänga på tråden, och fria till Oliver. Det är väl så man ska göra när man är kära? Han friar till Oliver, och han säger så klart ja. Nu börjar förberedelserna för att få till det perfekta bröllopet. Olivers föräldrar är dock inte så förtjusta i Olivers förhållande med Luc och ett giftermål mellan dem. Pappan och Oliver hamnar i bråk och Oliver säger åt honom några väl valda ord. Så dör plötsligt Olivers far. Oliver har så klart dåligt samvete på grund av detta. Efter begravningen fortsätter dock bröllopsplanerna, men paret är inte riktigt överens. Något skaver, och Luc funderar på att göra slut, trots att han älskar Oliver. Ska verkligen ett bröllop få förstöra deras kärlek? 

Denna boken belyser homosexualitet, och är den andra delen i serien om Luc och Oliver. Jag har tyvärr inte läst den första delen. Det är mycket bröllop i den här boken, vilket är härligt. Det är roligt att få följa med genom alla bröllop och de olika bestyren runt omkring dem. Mycket kan gå fel och gör det också. Allt ifrån att man glömmer brudens bröllopsklänning, till att man blir tagen av polisen, för olaga intrång. Allt är beskrivet på ett roligt sätt, och jag gillar de rappa komentarerna mellan de olika karaktärerna. Boken bjuder på många och dråpliga händelser, vilket gör att jag skrattar högt flera gånger. Vi får lära känna de båda huvudkaraktärerna på ett fint sätt. De är två helt olika personligheter, och medan Luc gillar att visa upp sin identitet med regnbågsfärgade ballongbågar mm, är Oliver mer obekväm med det. Det får dem att tillslut att tvivla på om de ska gifta sig över huvud taget. Hur ska det gå? Jag läser gärna mer om Luc och Oliver. Denna feelgood pärla får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

KAPITEL 11

När brudföljet väl stod utanför muren till trädgården där ceremonin skulle äga rum, syntes Oliver fortfarande inte till, vilket innebär att ersättningsklänningen definitivt var den som gällde och att jag skulle behöva hederstärna järnet utan min pojkvän. Klockan var knappt två, jag var redan slutkörd, och allt spring hade satt sina spår. Sina svettiga, svettiga spår. Så ur ett visst perspektiv var Olivers frånvaro ett plus eftersom han inte skulle se mig eller, för den delen, känna lukten av mig. 

Jag stig just och tänkte på hur äcklig jag var när bröllopsmarschen drog igång. Bridge gav till ett jag-har-väntat-på-det-här-i-hela-mitt-liv-pip, lät sin pappa ta hennes arm och skred sedan triumferande genom bågen mot platsen där Tom väntade. Till hans Förtjänst ska sägas att han såg mycket mindre chockad ut än vad han skulle ha kunnat göra över att hans blivande hustru dök upp i en klänning som Askungen goda fe hade nobbat som en smula för mycket. 

Musiken nådde ett crescendo, Bridge gled fram och Bridges släp gjorde det...inte. Vi var medvetna om att det fanns massor av det, men de andra brudtärnorna och jag hade lyckats bära det som ett knyte utan att uppfatta dess förfärande storhet. Nu veckade det dock ut sig som en gigantisk orm i en usel B-film och eftersom vi inte varit förutseende nog att lägga ut det i en rät linje från ingången tog det också hörnen riktigt illa, vilket innebar att det tungt släpade sig fram i mittgången och gjorde aggressiva framstötar mot gästerna. En intet ont anande syssling fick hastigt rycka undan sitt barn. 

Till sist stod Bridge vid altaret medan brudtärnorna stod åtta meter bort och försökte fånga in en kaskad av siden som redan slukat tre stolar. 

Baksidestext;

SÖKES: en (väldigt äkta) make.

FINNES: Pojkvän med skavanker, men som försöker så gott han kan.

Två år har gått sedan Luc O'Donell och Oliver Blackwood möttes. Två år sedan de låtsades vara ett par, råkade bli kära på riktigt, tampades med hjärtesorg och besvikelser och familj och vänner...bara för att till slut hitta ett sätt att få allt att fungera - tillsammans.

Helt plötsligt lever de i ett stabilt förhållande, men när alla runt omkring dem börjar gifta sig känner Luc en stor press att haka på trenden och fria till Oliver. Därför att det är väl så man gör när man är kär, eller hur? Men det kommer att krävas mer än fyra bröllop, en begravning och en hett omdebatterad regnbågsfärgad ballongbåge för att den skandalomsusade rockstjärnesonen ska få sin tillknäppta, korrekta pojkvän att gå från "nja" till "ja".

Tur då att Oliver verkligen är värd att satsa på.


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...