måndag 19 februari 2024

Författarintervju - Josephine Lindqvist

Denna spännande författarintervju belyser Josephine Lindqvist som har skrivit "Trollbruden" en bok som jag har läst och tyckte väldigt mycket om. Jag ser fram emot att få läsa nästa del i serien. Tack Josephine för dina spännande svar. 

1. Hur många böcker har du skrivit?

Svar; Jag har skrivit en bok som heter Trollbruden. Den handlar om Lilith som blir lämnad innan sitt bröllop. För att hantera krisen åker hon till sin farmor i Dalarna. Där blir hon bergtagen av trollet Ivar in till en parallell verklighet.

2. Vem är Josephine? (Lite allmänt om dig själv).

Svar; Jag bor i Stockholm med mina djur och studerar för närvarande heltid på en skrivarutbildning. Jag är 34 år gammal.

3. Hur fick du idén till din debutroman?

Svar; Idén till romanen kom efter en separation när jag bestämde mig för att fokusera på mina drömmar och mål. Skrivandet blev också en slags bearbetning och en plats att fly till. Jag har alltid älskat nordisk mytologi och folktro så det blev naturligt att inspireras av det. 

4. Hur gammal var du när du skrev din debutroman?

Svar; Jag började skriva Trollbruden när jag var 32 år gammal.

5. Vad har du fått för respons av din omgivning?

Svar; Jag har fått fantastisk respons! Både från stöttande vänner, kollegor och familj men också från läsare jag aldrig träffat. Jag älskar att åka ut på "trolltoar" på bokmässor/event och har glatt insett att Trollbruden går hem hos både killar och tjejer samt vuxna i varierande åldrar!

6. Hur har livet förändrats sedan du började skriva?

Svar; Att bli författare har alltid varit min högsta dröm. Det i sig är så klart en stor förändring. Boken har också gjort mig många erfarenheter rikare och har gett mig nya vänner och bekanta. Det är väldigt inspirerande att umgås och knyta kontakter med andra skrivande människor. 

7. Var det lättare att skriva bok nr två?

Svar; Jag håller på med bok två just nu och det är absolut inte lättare. Kraven på mig själv är lite högre. Sedan vill jag att det ska vara möjligt att läsa den boken fristående. Historien blir på så vis utmanande att få ihop, eftersom att den ska passa både nya läsare och dem som tidigare läst Trollbruden. 

8. Skriver du på något nytt och berätta gärna lite om den?

Svar; Jag skriver på tre projekt just nu. Trollkrigaren som är bok två i trolltrilogin. Sedan Trollhjärta som är bok tre och slutligen mitt sidoprojekt "Vargar" som är en helt annan typ av berättelse.

9. Har du några andra intressen?

Svar; Djur, natur, hästar och ridning. Musik, måla, tatueringar, träning, äventyr och att läsa.

10. Har du något annat arbete förutom författare?

Svar; När jag inte skriver arbetar jag i säkerhetsbranschen.

11. Läser du mycket själv och i så fall vad?

Svar; Jag läser så mycket jag hinner och tar mig an det mesta. Just nu läser jag min författarkompis Michele Glatthards bok "Bärnstenar i vattnet."

12. Hur ser det ut där du skriver?

Svar; Jag försöker att skriva på lite olika platser och har till och med ordnat en skrivarhörna hemma. Det slutar dock ändå med att jag sitter i soffan där jag kan "simma runt" lite grann och byta position. 

13. Har du någon speciell rutin du skriver efter? Tid på dagen eller när du kommer på något?

Svar; Jag är som mest produktiv på morgonen och försöker oftast att skriva då. Sedan mår jag bra av små pauser men jobbar ofta med hyperfokus. Idéer får jag bäst när jag tränar eller springer i skogen med musik i hörlurarna.

14. Har du något tips till den som vill börja skriva?

Svar; Ta dig själv på allvar och börja skriv! Hitta en rutin som passar dig, allas sätt ser olika ut. Om du har möjlighet, gå skrivarutbildningar eller kurser. Det är otroligt givande!

15. Vilket blir nästa steg? Har du någon dröm?

Svar; Jag har precis kickat igång hemsidan https://thelightelf.com/ och ska få rutin på bloggandet. Självfallet jobbar jag också för att få klart hela trolltrilogin och den 20 mars kommer Trollbruden ut som ljudbok på Storytel!

16. Något citat du lever efter?

Svar; Jag brukar säga "Jag har i alla fall kul på vägen". Tycker det är en ganska bra inställning även när saker inte går spikrakt! 

17. Vilken klassiker tycker du man ska läsa?

Svar; Mycket enkelt, Alice i underlandet av Lewis Carroll. 


Tack Josephine för att du ville delta i min intervju! 

Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina

Läs gärna min recension av "Trollbruden" här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...