måndag 19 december 2022

Adventskalender lucka nr 19

 


I dag är det den 19 december och jag ska öppna den 19e luckan och nu har Vivi julbryderier i "Tant Gredelings julbryderier" av Anna-Lena Stålnacke utgiven av Bokfabriken.

Från baksidan;

Gamla stan fullkomligt pyser av julmys, och Vivis vintagebutik har äntligen ett hem. Hon och Mick är nyförälskade, och vore det inte för en sak vore livet perfekt.

Vivis hyresvärd vill att hon ska göra folk av hans bortskämda vuxna dotter, och klarar hon inte det så förlorar hon lokalen och är tillbaka på ruta ett. 

En sjuttiotalsväska på vift, djurrättsaktivister isande av julilska, en frånvarande mamma som plötsligt lägger sig i, kärlekstörstande pensionärer och ett luciatåg som Stockholm sent ska glömma gör att julbryderierna svämmar över.

Samtidigt känner sig Vivi sviken av den raseribroderande Marika. De som skulle skapa nya fina minnen tillsammans. Är en fridefull jul i den lilla butiken på Själagårdsgatan möjligt?

Vivi försöker följa Ally-Alis motto: "Man måste försöka välja medvetet vad man vill minnas, för det är det liv man får."  


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...