tisdag 13 december 2022

Tisdagstrion v 50-Bokklappar

 


Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om tre titlar som handlar om en titel eller handling som handlar om böcker som man själv önskar sig till jul eller vill tipsa om. 

Jag har valt "Varma scones och vilsna katter", av Melissa Daley, "Fyllda hjärtan och frusna tassar" av Melissa Daley, Samt "Den sista adventskalendern" av Jenny Fagerlund. Detta är några av de böcker jag själv önskar mig till jul.


Från baksidan;

När katten Molly förlorar sin älskade matte rasar hennes värld. Hon tvingas flytta till ett tillfälligt hem som hon delar med tre katthatande hundar. Molly beslutar sig för att hon är värd en bättre framtid och tar saken i egna tassar. Vind för våg ger hon sig iväg på en mödosam resa.

Efter en lång resa kommer Molly fram till det idylliska samhället Stourton. Hon har förlorat allt hopp om att finna ett nytt hem och tar sin tillflykt till de mörka gränderna. Det är där Debbie och hennes dotter hittar den lilla katten. Liksom Molly är de främlingar i byn och försöker desperat få sitt nyöppnade kafé att bli lönsamt. Inte blir det enklare av att en av byborna har bestämt sig för att nykomlingar inte är välkomna särskilt inte fyrbenta. Debbie måste snart välja mellan kaféet och Molly. Men kanske finns en lösning inom räckhåll? Kan Debbie och Molly tillsammans skapa ett unikt kafé och få turen att vända?


Från baksidan;

När Debbies syster får sitt hjärta krossat flyttar hon in i den lilla lägenheten ovanför caféet. Tillsammans med systern kommer den bjäbbiga lilla hunden Beau som inte drar jämnt med katterna på caféet. Beau är inte det enda bakslaget som drabbar dem – Mollys trygghet hotas också av en främmande katt som inkräktar på hennes revir.

Molly känner sig uppgiven. Inte ens julglittret, som hon brukar älska att leka med, kan pigga upp henne. Oroad över sin kattfamiljs öde sitter hon i caféets skyltfönster och stirrar ut på byns snöklädda gator. Det behövs ett äkta julmirakel för att lösa det här ...


Från baksidan;

Mitt i en snöstorm anländer Petra och hennes elvaåriga systerdotter till Nyponvikens

handelsträdgård. En plats de aldrig besökt men som Petras syster berättade om innan hon dog och som hon bad Petra åka till om hon någonsin fick bekymmer.

Viveka som äger handelsträdgården tar emot dem med öppna armar och erbjuder Petra anställning. Sakta börjar Petra och Charlie vänja sig vid sin nya tillvaro och lär känna resten av byborna, men deras ankomst rör upp blandade känslor.

En morgon ligger en adventskalender utanför dörren. Den visar sig innehålla en berättelse om byns konstnär Lilly där varje lucka avslöjar en ny detalj om Lilly. Snart inser Petra att invånarna i byn döljer något och att adventskalendern är nyckeln till svaret.

Den sista adventskalendern är en berättelse om starka familjeband och gemenskap. Om att hitta hem och att våga börja om på nytt.


Glad Lucia!

Kramar Nina

3 kommentarer:

  1. Har inte läst någon av dina men vill läsa alla tre.

    SvaraRadera
  2. känner inte alls till författarna på din önskelista. så många böcker så lite tid

    SvaraRadera
  3. trevliga klappar, Göteborgs-Posten har Den sista adventskalendern av Jenny Fagerlund som följetong.

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...