söndag 11 december 2022

Smakbit på en söndag-Vackra vita lögner

Astrid Terese på bloggen "Betraktninger" har ett boktema varje söndag, där vi bjuder på en smakbit ur en bok vi läser. Ibland vikarierar "Lesekunst" och smakbitarna hittas där. Jag tänkte bjuda på en liten smakbit ur en av böckerna jag läser just nu.

Min smakbit kommer från "Vackra vita lögner" av Lovisa Wistrand.

Smakbiten;

Jag kommer inte på någon annan förklaring än att min tvilling Melissa är spritt språngande galen. Hur kan hon ens föreslå en sådan sak? Visst var det roligt när vi var små, men nu är vi vuxna och ansvarsfulla- eller åtminstone vuxnare och ansvarsfullare. Att byta identitet med varandra var någonting vi gjorde som barn och inte visste bättre. 

Spola tillbaka bandet trettio minuter. Innan telefonsamtalet från Melissa sitter jag jag och kvällsjobbar- trots att jag är hemma och är ledig. Jag älskar att jobba. Tänk att det finns folk som ser på Netflix och chillar om kvällarna. Det var länge sedan jag ägnade mig åt något sådant, för varför skulle jag. Jag har världens roligaste arbete. 

Det är jag, Aurora (och många andra) som får Internet att fungera för er. Eller det kanske är datortekniker som gör det? Jag sysslar i alla fall med kod, mängder av dem.  Om andra människor andas syre, andas jag siffror och C++ (se inte så förvirrade ut, det är ett programmeringsspråk). Jag ska snart avsluta för kvällen och göra någonting annat. Men. Jag. Kan. Inte. Slita. Mig. Bara lite kod till. Några meningar- nej, en sida. jag kan sluta när jag vill. Fast kanske inte precis just nu. Jag ska bara...

Mobilen vibrerar på fönsterbrädan. Jag tvingar fingrarna att släppa tangenterna, lägger händerna i knät och tittar misstänksamt på den mullrande telefonen. Vem ringer nu? Klockan Är halv elva en torsdagskväll och alla normala människor vet bättre än att störa vid denna tid. Det är inte det att jag är en ensamvarg. Jag gillar bara inte att prata med andra efter en lång arbetsdag. Lägenheten är mitt space och jag behöver vara ifred på kvällarna. 

Från baksidan;

När arbetsnarkomanen Aurora Winters tvillingsyster Melissa inte kan åka på sin efterlängtade resa till Antarktis, flyger Aurora dit i hennes ställe. I sjutton dagar måste hon låtsas vara sin spontana, orädda syster som är gift, kan kinesiska och är en mästare på att köra snöskoter, klättra och paddla kajak.

Enkelt. Eller? Det är bara det att Aurora avskyr att resa, avskyr kyla, avskyr flygplan och absolut inte gillar tanken på långsamt Internet...


Ha en fortsatt mysig tredje advent!

Kram Nina

3 kommentarer:

  1. Oj det låter som om det inte kommer att gå som planerat för Aurora. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  2. Tack för smakbiten. En okänd bok för mig.

    SvaraRadera
  3. helt okänd bok för mig. det där bytet verkar vanskligt. tack för smakebiten!

    SvaraRadera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...