fredag 16 december 2022

Den gömda kristallen

"Den gömda kristallen" av Maria Wells utgiven av Ordberoende förlag. Vi får följa huvudpersonen både i dåtid och i nutid. Boken handlar om Ella som driver ett framgångsrikt företag tillsammans med sin ex man Peter. Hon är även mamma till dottern Therese. Men vem som är pappan är dolt i det förgångna, och inget Ella har berättat om. I Stockholm stöter hon på en man hon känner sig attraherad av. De möts gång på gång. Deras blickar dras oupphörligt till varandra. Men Ella tänker fira jul med familjen. När Ella julpyntar hemma hos sin mamma i Värmland, hittar hon av en slump en gammal låda på sin mammas vind. I den har hon gömt viktiga skatter från tonåren. Hon kan inte låta bli att öppna lådan. I den finner hon ett 40 år gammalt brev. Ett brev där hon påminns om att hon ska möta sin ungdomskärlek just på julafton fyrtio senare. Hon bestämmer sig för att gå dit. Men kommer han också att komma? Och kan han förlåta henne för hemligheten hon har burit på i fyrtio år?

Det fina omslaget på denna boken rymmer en lättsam historia fylld med hemligheter, kärlek, och nya chanser. Boken är precis så mysig som den ser ut att vara, med en spännande intrig och ett fint persongalleri. Vi får följa personernas tankar och känslor på ett bra sätt och de känns relevanta för hur historien utvecklar sig. Boken innehåller en riktigt fin och ljuvlig julkänsla och miljöbeskrivningarna är bra. Handlingen utspelar sig i Stockholm, men även Säffle i Värmland och tillika England. Det är snabbläst bok som är svår att lägga ifrån sig, vilket gör att den också tar slut alldeles för fort. Jag gillar verkligen hur boken slutar. En bok som värmer i hjärtat nu i juletid. Det är underbart hur attraktionen fortfarande finns kvar mellan de båda huvudkaraktärerna, trots all den tid som gått. En ungdomskärlek som är på riktigt. Allt började en julafton för länge sedan...Denna ljuvliga pärla får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favorit ställe ur boken;

Där var hon igen. Kvinnan han sett på NK. För visst var det hon? Thomas var inte helt säker, men hon var onekligen väldigt attraktiv, så det var kanske inte så konstigt att hans blick dragits till just henne. Hon stod på dansgolvet med gungande höfter och ett smittande vackert leende. Hennes svallande mörka lockar gjorde henne inte heller direkt osynlig. 

Ledningen på NK och leksaksavdelningens chef David hade bjudit på julbord. 

"Då är det väl på sin plats att vi tar med vår engelsman på Stockholms enda pub med livemusik och ett jädrigt bra julbord dessutom".

På väg ut efter maten hade de tagit en whiskey i pubavdelningen och lyssnat på bandet. Kanske var det något att ta med sig hem till London. Även om det fanns vissa pubar med underhållning därhemma, var det oftast bara en eller två trubadurer som fick plats. Det här var något helt annat. När han tänkte efter fanns det flera ställen där det faktiskt kunde fungera att ha hela band. Han skulle definitivt prata med Andrew om idén när han kom tillbaka hem.

Han log mot kvinnan och svepte sin drink innan han följde med de andra ut i det vintriga Stockholm igen.

Väl inne på hotellrummet kunde han inte låta bli att känna sig en aning stolt över sig själv. För inte så många år sedan skulle han absolut inte lämnat puben utan brunetten vid sin sida. Thomas visste med sig att han inte alltid varit juste. Speciellt inte under de åren han hade varit gift. Samvetskvalen gnagde fortfarande när han tänkte på hur många gånger han varit otrogen mot Celia. Han hade ofta varit på tjänsteresa och roat sig kungligt. Hon hade varit hemma och tagit hand om barnen. En riktig skitstövel, var nog det mest passande namnet för honom under den perioden av sitt liv, om han fick säga det själv. Han hade avverkat kvinnor på löpande band. Det hade varit enkelt. Inga löften. Inga krav dagen efter. 

Som tur var hade ingen av de kvinnor han fått med sig till de många hotellrummen någonsin varit ute efter något annat än en natt fylld av passion och heta lekar.  

Från baksidan;

En historia fylld av intriger, kärlek, och jultraditioner som utspelar sig i Stockholm och England.

Ella lever ett bekvämt liv i storstaden där hon driver ett framgångsrikt företag med sin ex-man. Men tillvaron tar en oväntad vändning när hon hittar ett fyrtio år gammalt brev från sin ungdomskärlek på vinden. I brevet påminns hon om ett gemensamt löfte. Vågar hon hålla sin del? 

Är hon beredd att riva upp gamla sår och ta konsekvenserna om sanningen kommer fram? Ska hon äntligen få svar på de frågor hon burit på i alla dessa år?

Allt började en julafton för länge sedan...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MeloDrama Queens-Vad kan gå fel?

"MeloDrama Queens-Vad kan gå fel?" av Nanne Grönvall om MeloDrama Queens, utgiven av Lava förlag . I den här boken får vi följa ...