lördag 24 december 2022

Adventskalender lucka nr 24


24 december och årets sista lucka. Där hittar vi "Julhälsningar från ett slott i Normandie" av Jo Thomas utgiven av Bokförlaget Polaris.

Från baksidan;

När Fliss farfar dör ärver hon och hennes systrar - till sin stora förvåning - ett franskt slott som tillhört farfadern. De beger sig omedelbart till Normandie för att få uppleva sitt arv, och gör djärva planet över välsmakande crepes och cider från trakten.

De blir snart varse är i hopplöst behov av renovering, och att reglerna kring fastigheten är betydligt mer komplicerade än de kunnat förutse. Goda råd är dyra när de förstår att de är fast i ett hus de inte får sälja, men inte heller har resurser att ta hand om. 

Fliss bestämmer sig tillslut för att själv fixa till de eleganta gamla rummen och öppna ett bed and breakfast. Jacques, stadens stilige borgmästare, är inledningsvis emot hennes planer. Men när det blir tydligt att enda sättet att rädda det vackra slottet är genom samarbetet, så upptäcker Jacques och Fliss att de har mer gemensamt än de först trott.


Ha en fortsatt trevlig Jul Afton!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...