tisdag 20 december 2022

Tisdagstrion v. 51 2022: JUL (en titel eller författare på varje bokstav)


Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om tre titlar som handlar om en titel eller författare där första bokstaven bildar ordet jul. 

Jag har valt ut dessa tre titlar "Jag släpper dig aldrig" av Petra Holst, "Utan personligt ansvar" av Jörgen Råberg, samt "Lumpänglar" av Annika Åman.


Från baksidan;

Isabel och Anna har varit bästa vänner så länge de kan minnas men efter att Anna blivit sjukskriven för depression träffas de allt mer sällan. Anna har länge misstänkt att hennes man David träffar andra kvinnor, men kan hon verkligen lita på sin magkänsla? Hon har ju varit så förvirrad på sistone, känner faktiskt inte riktigt igen sig själv.

När Isabel träffar David på en lägenhetsvisning upptäcker hon att han inte bara är snygg utan också har humor och att hon trivs i hans sällskap. Snart kommer hon och David allt närmare varandra och inom Isabel vaknar förbjudna känslor. Men vad vill egentligen David. 

När sommaren går mot sitt slut ställs frågorna på sin spets. Vad är sanning och vad är lögn? Vilket pris är Isabel beredd att betala för vänskapen? Och hur långt är Anna beredd att få för att behålla sin man? 


Från baksidan;

Den hemliga säkerhetsagenten Robert Lorentzon får i uppdrag att spana på en militär forskningsanstalt utanför Karlstad. Arbetet leds av generallöjtnant Kallander, en minst sagt skrupelfri med långt gångna planer på att genomföra olagliga, militära experiment på människor. Till sin hjälp har Kallander inte bara hårdföra legosoldater och världens främsta kiurg-han verkar också ha obegränsat med ekonomiska resurser.

Samtidigt som Lorentzon inser detta får han order om att avbryta uppdraget och återvända hem. Ingen förklaring ges. Han står nu utan beskyddmen bestämmer sig trots det att fullfölja uppdraget på egen hand. Han måste till varje pris stoppa Kallander och rädda alla oskyldiga människor som ska användas som försökskaniner. Men hur ska han lyckas när allt tyder på att det sträcker sig högt upp i herakin? Kanske ända upp till regeringsnivå?


Från baksidan;

NÄR ALMA lämnar sitt föräldrahem i Alahärmä ryms hennes ägodelar i en liten resväska. Hon ska söka arbete som väverska vid Oravaris textilfabrik, Masunin, och så fort hon fått ihop till resekassan är målet Amerika. Hon får ett rum i arbetarhuset Sarinelund och delar snart glädje och sorg, drömmar och besvikelser med kvinnorna där. 

Hon uppvaktas av den hetlevrerade, och charmiga Gunnar, men håller huvudet kallt. Med blicken fäst stadigt på framtiden placerar hon lönen i plåtskrinet under sängen.

Berättelsen utspelar sig under de turbulenta åren 1926-1932. Såren efter inbördeskriget är färska, det råder förbudstid i landet och de politiska spänningarna ökar. Mot denna fond kämpar arbetarna för jämställdhet och rättvisa medan Alma gör en oväntad klassresa.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

4 kommentarer:

  1. Tre okända böcker för mig. Tack för tipsen.

    SvaraRadera
  2. Har inte läst en endaste rad av nån av dessa tre författare!

    SvaraRadera
  3. författarnamnet Petra Holst tycker jag mig känna igen, men det är också allt. tre okända titlar för mig

    SvaraRadera
  4. De här kände jag inte heller igen. Tack för tips!

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...